Hoe kiest u een nieuwe naaimachine. - VOS naaimachines Emmen & Assen. GOEDkoop in alle merken

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

overig > Naaimachines
Algemeen

Hoe kiest u een nieuwe naaimachine uit het gigantische aanbod van naaimachines?

Heeft u al een (oude) naaimachine?
Neem deze dan als uitgangspunt. Wat zijn de tekortkomingen en waar bent u zeer goed te spreken over. Bedenk dat de naaimachines de afgelopen 25 jaar nauwelijks duurder zijn geworden. Kostte uw oude machine f 1000,= gulden. Dan kunt u dit vergelijken met een nieuwe machine van € 500,= euro. Een goedkopere naaimachine zal van een lichtere kwaliteit zijn. Een duurdere kan sterker zijn, praktischer of meer mogelijkheden hebben dan uw huidige naaimachine.

Heeft u nog geen naaimachine?
Bedenk dan goed waar u de machine voor wilt gebruiken. Met een machine van € 150,= zult u echt geen spijkerbroeken kunnen inkorten koop dan liever een goede gebruikte naaimachine voor dat geld.

Houdt bij aankoop van een naaimachine rekening met een aantal belangrijke eigenschappen van nieuwe naaimachines.

 • Prijs - kwaliteit verhouding : Over het algemeen geldt: -hoe duurder de naaimachine des te beter de kwaliteit-. Een echte naaister verwacht meer van haar machine dan een beginnende naaister.

 • Bedieningsgemak : Een elektronische naaimachine is vaak gemakkelijker in het gebruik dan een volledig mechanische naaimachine; met 1 druk op een knop de juiste steek < of > met de hand de juiste steek instellen met 3 verschillende knoppen

 • Ruimte rechts van de naald : hoe meer ruimte des te gemakkelijk u grote lappen stof kunt verwerken zoals jassen, spijkerbroeken, kussens en tassen, wandkleden en quilts.

 • Gewicht van de machine : Hoe groter de machine des te zwaarder deze vaak is. Heeft u een vaste werkplek voor de machine of neemt u deze regelmatig me naar workshops, naailessen of cursussen. (Tip. Bewaar hiervoor uw oude machine.)

 • Goede verlichting : Steeds meer merken komen met daglicht verlichting in hun machines. Waar vroeger 1 lampje standaard was is tegenwoordig vaak 2, 3 of zelf 4 lampjes heel normaal.

 • Probeer de naaimachine in de winkel uit : Alleen dan voelt u werkelijk wat u koopt. Een 'jeans' naaimachine is niet altijd geschikt voor het naaien van jeans. Zo'n tekst verkoopt wel gemakkelijker.

 • Een platliggende spoel werkt stukken eenvoudiger van een rechtopstaande spoel. Daarentegen kan een rechtopstaande spoel soms een iets mooiere steek gegeven.

 • Automatische knoopsgaten of automatische knoopsgaten : Per merk een wereld van verschil

 • Eenvoudig de draad inrijgen dankzij een handige draad-door-de-naald-inrijger.


verschillende prijsklasses:

 • tot € 200,= handige naaimachine voor de startende naaier/naaister met een klein budget. Niet geschikt voor het naaien van meerdere lagen jeans

 • € 200,= tot € 400,= De hobbynaaimachines voor iedereen die graag af en toe leuke dingetjes voor zichzelf of de kinderen wil maken. Naait probleemloos meerdere lagen jeans

 • € 500,= tot € 800,= ideale naaimachine voor de regelmatige naaier/naaister. Kwaliteit en bedieningsgemak is belangrijk, evenals een lange levensduur. Naait zelfs de dikste jeans naden 

 • vanaf € 1000,= de professionele naaimachines. Steek voor steek perfectie. Voor het probleemloos verwerken van alle soorten stof, dik of dun, geweven of elastisch, enkel of 12 lagen dik.

Maar bedenk bij het hierbovenstaande dat het slechts richtlijnen zijn. 


Winkel of webshop?

Veel goederen worden tegenwoordig online gekocht. Maar een naaimachine is geen boek of CD. Een naaimachine moet u voelen, horen en beleven. Pas dan weet u of u werkelijk de juiste naaimachine aanschaft!

 

Kopen via onze winkel lever u de volgende 10 zekerheden op: 

 1. mogelijkheid tot zelf testen in de winkel voor aankoop
 2. duidelijke begeleiding tijdens aankoop 
 3. gratis instructie les direct na de aankoop
 4. gratis uitgebreide instructieles (tussen 1 en 12 maanden na aankoop mogelijk)
 5. omruilgarantie; binnen 14 dagen na aankoop kosteloos omruilen
 6. 2 tot 5 jaar garantie op onderdelen
 7. jarenlang naaiadvies
 8. extra service: kleine reparaties worden direct verholpen
 9. onderhoud: 1, 2 of 3 jaarlijks onderhoud tegen sterk gereduceerd tarief
 10. reparatie: voorrang bij reparatie 


Rob Vos

Vos Naaimachines Emmen

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu